Certificeringen en koudschuim

Certificaties en keurmerken voor koudschuim matrassen zijn absoluut belangrijk omdat deze u veiligheid garanderen. Voor koudschuim is het CertiPUR certificaat het belangrijkste certificaat. Het CertiPUR certificaat gegarandeerd dat het koudschuim volledig vrij is van giftige stoffen. Dat dit echt aan te raden is spreekt voor zich. U ligt namelijk zo’n 8 uur per dag op het matras.

Maar ook het Öko-Tex 100 certificaat is heel belangrijk. Het Öko-Tex 100 certificaat heeft alleen betrekking op textiel. Het Öko-Tex 100 certificaat garandeert dat het textiel volledig vrij is van schadelijke stoffen en zelfs babyhuid vriendelijk. Hetzelfde geldt voor Medisch getest body-wholesome textiles welke ook onderzoek doet naar huidvriendelijke textielstoffen en hier al dan niet een certificaat aan verleend. Het LGA certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die vrij zijn van schadelijke stoffen en waarvan de kwaliteit van het betreffende schuim een hoge constante waarde heeft.
Met het CE-markering geeft de fabrikant aan dat het product aan alle van toepassing zijnde Europese regels voldoet.

Beschrijving: Het CertiPUR certificaatCertipur
Het geregistreerde CertiPUR Label verwijst naar de veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties op het gebied van kwalitatief hoog waardige (koud) schuimen. Alleen producenten die voldoen aan strikte veiligheids-, gezondheids- en milieueisen mogen gebruik maken van dit label.

Beschrijving: http://www.kindermatras.info/img/certificaat_okotex.jpg Öko-Tex
Öko-Tex textiel test op schadelijke stoffen en heeft meer dan 100 verschillende parameters.  Öko-Tex gaat veel verder dan de wettelijke vereisten. Het Öko-Texsysteem garandeert dat het geteste en gecertificeer-de textiel vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van mensen.

Beschrijving: http://www.kindermatras.info/img/certificaat_medischgetest.jpg
Medisch getest

Body-wholesome textiles. Een Duitse keuringsdienst voor textiele die onderzoek doet naar huidvriendelijke textielstoffen.

 

Beschrijving: http://www.kindermatras.info/img/certificaat_lga.jpg
LGA certificaat

Dit certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die vrij zijn van schadelijke stoffen en garandeert dat de kwaliteit van het betreffende schuim een hoge constante waarde heeft.

 

Beschrijving: http://www.kindermatras.info/img/certificaat_ce.jpg
CE label

Met dit label geeft een fabrikant aan dat zijn product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. .


Als u een koudschuim matras wilt aanschaffen is het in elk geval aan te raden een koudschuim matras te zoeken welke het CertiPUR label heeft. Dan bent u er zeker van dat het gebruikte schuim 100% veilig is. Daarnaast zijn het Öko-Tex en CE label zeker ook belangrijk. Als deze certificeringen op u matras zitten koopt u een veilig en kwalitatief goed matras zonder dat u er veel vanaf hoeft te weten.

Brandveiligheid en schuimen

Koudschuim is een organisch materiaal en net als alle organische materialen ontvlambaar. Organische materialen omvatten een verscheidenheid van gemeenschappelijke stoffen zoals hout, papier, katoen, wol, nylon, polyester, polyethyleen en polystyreen en andere kunststoffen.
Het is de verantwoordelijkheid van de schuim koper om de juiste kwaliteit koudschuim te selecteren om aan de eisen van de eind verbruiker te voldoen.
FPF producten mogen niet worden blootgesteld aan open vuur of andere directe of indirecte ontstekingsbronnen, zoals sigaretten en andere rookwaren, lucifers en aanstekers, open haarden, heftruck pijpen, vonken, kale gloeilampen of blootliggende elektrische bedrading.
Eenmaal ontstoken, kan FPF snel branden waarbij het veel zuurstof verbruikt en grote hitte genereren. FPF kan worden gewijzigd met brandvertragers en zodoende aan de eisen van diverse ontvlambaarheid normen en bouwvoorschriften voldoen.


          © Copyright 2001 - Koudschuim.info | Disclaimer | Sitemap koudschuim.info | Mogelijk door C.D. Nederhorst